Tehtävien monipuolisuus pitää työn kiintoisana

Eeva Enqvist huomasi vuonna 2014 lehti-ilmoituksen Turun Sanomissa Vehon myyntisihteerin paikasta. Näin viiden vuoden jälkeen viihtyy Eeva edelleen erinomaisesti Turun Veholla.

-Autoala oli sellainen, jonka tiesin kiinnostavan itseäni. Myös myyntisihteerin paikasta tiesin heti, että tulisin varmasti tykkäämään, eli osui aivan nappiin tämä homma.

Eeva Enqvist, myyntisihteeri
Eeva Enqvist, myyntisihteeri

Ison talon vakaus

Edellisessä työpaikassaan Eeva suoritti työn ohessa merkonomin tutkinnon ja puntaroi millaista olisi työskennellä isommassa organisaatiossa. Veho oli tuolloin jo entuudestaan tuttu ystävien työpaikkana. Lisäksi avoimessa työilmoituksessa houkutteli hyvin tunnetun organisaation vakaa työpaikka.

Eeva tuli valituksi tehtävään ja työskentelee Turun Veholla myyntisihteerinä. Vuoden vaihteessa organisaatiomuutokset toivat nykyisten työtehtävien rinnalle myös uuden toimeksiannon kuuden hengen tiiminvetäjänä. Uudeksi kehityskohteeksi muutosten myötä Eeva mainitsee esimiestyön tuomien tehtävien opettelun.

 

Ihmiset luovat hyvän ilmapiirin

Tavalliseen työpäivään Veholla kuuluu myös paljon tärkeää ja näkymätöntä taustatyötä. Eeva itse kuvailee päivittäisiä työtehtäviään hyvin monipuolisiksi.

-Olemme yleisesti myynnin ja huollon tukena moninaisissa asioissa. Autamme tietysti paljon asiakkaita, mutta myös muita työntekijöitä täällä Veholla. Työnkuva vaihtelee päivittäin aina asiantuntijasta psykologiin, Eeva naurahtaa.

Parhaaksi asiaksi arjen työssä Veholla Eeva nimeää työtehtävien vaihtelevuuden.

-Ehdottomasti parasta tässä työssä on vaihtelevuus. Saa olla niin monessa jutussa mukana ja niin monen eri ihmisen kanssa tekemisissä. Tekeminen pysyy jatkuvasti mielenkiintoisena ja jos vain itse haluaa, saa oppia koko ajan jotain uutta.

Eeva kuvaileekin Vehoa työpaikaksi, johon on aina mukava tulla. Lisäksi Eeva on huomannut, kuinka Veholla halutaan ja ollaan todella paneuduttu siihen, että työntekijät viihtyvät töissä.

- Meidän pisteessä on tosi kivaa porukkaa ja paljon erilaisia persoonia. Ihmiset luovat sen ilmapiirin. Hiljattain on selkeästi ollut näkyvillä, kuinka organisaatiossa kehitetään työssäviihtyvyyttä, työhyvinvointia, sekä johdon ja työntekijöiden vuorovaikutusta.