Veho tarjoaa mahdollisuuksia kasvuun - lääketeknikosta automekaanikoksi ja myyjäksi

Heidi Luotonen aloitti työskentelyn Veholla syksyllä 2018. Hän haki automekaanikko-opiskelijana työharjoittelupaikkaa, ja koska Veholla on alalla hyvä maine, kysyi hän ensimmäisenä Vehosta.

-Pelkäsin, että naisena ja ilman aikaisempaa alan kokemusta olisi vaikea saada työharjoittelupaikkaa, mutta haastattelun jälkeen voin onnekseni todeta että pelko oli turha. Sain paikan. Työharjoittelun jälkeen aloitin kesätyöt varaosien myynnin puolella, kertoo Luotonen työstään Veholla.

Opintojen ohessa Heidi teki työpaikkaohjaajansa kanssa mekaanikon töitä Mercedeksen ja Hondan parissa.

-Mukavinta mekaanikon työssä on, kun saa tehdä käsillä töitä eivätkä työpäivät ole samanlaisia. Nautin siitä, että työn jäljen näkee heti, Heidi sanoo.

Mukavaa olivat myös huumorintajuiset työkaverit, rento työilmapiiri ja säännölliset työajat. Heidin mielestä Veho on työnantajana mukava, kannustava ja luotettava.

-Sain hyvän perehdytyksen töihin ja apua aina, kun sitä tarvitsin, sanoo Heidi.

Heidi Luotonen, automekaanikko ja varaosamyyjä
Heidi Luotonen, automekaanikko ja varaosamyyjä

Neulova harrasteautoilija ehtii moneen

Vapaa-ajalla Heidi käy harrasteajoneuvotapahtumissa oman kesäautonsa vm. -75 Fiat 850 kanssa.

-Tykkään myös tehdä käsitöitä. Viimeisimpänä isompana projektina valmistui neulehaalari siskon vauvalle, Heidi kertoo. Eniten tykkään kuitenkin kutoa villasukkia.

Heidiä odottaa iloinen perhetapahtuma, hän jää äitiyslomalle joulukuussa syntyvän lapsen kanssa. Äitiysloman ja vanhempainvapaan jälkeen Heidi etsii ensisijaisesti autoalan töitä, mekaanikon tai varaosamyyjän tehtäviä.

-Tällä hetkellä ei paluu apteekkialalle houkuttele, mutta sitäkään vaihtoehtoa en sulje kokonaan pois, kuvaa Heidi tulevaisuuden näkymiään.

Uudet työntekijät otetaan ilolla vastaan

Veho työllistää tällä hetkellä noin 2 000 työntekijää ja osallistui tänä vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan.

-Muistutimme esimiehiä hyvän perehdytyksen merkityksestä ja loimme yhtenäiset raamit perehdytyksen toteuttamiselle, kertoo Vehon henkilöstöjohtaja Minna Koisti.

Kesätyöntekijöille osoitettu palautekysely osoittaa, että kampanjassa onnistuttiin erinomaisen hyvin. Iso kiitos kuuluu esimiehillemme ja veholaisille, jotka ovat ottaneet uudet työntekijät hyvin vastaan.

-Perusteet opetettiin alusta pitäen ja kaikkiin kysymyksiin vastattiin ja autettiin. Henkilökunta on mukava. Toiseen samanlaiseen firmaan en ole koskaan törmännyt, kertoo yksi avoin palaute Vehosta kesätyönantajana.