Lausunnot henkilöautojen katsastusta varten

Mercedes-Benz ja smart - henkilöautot

Ulkomailla ensirekisteröityä autoa Suomeen rekisteröitäessä vaaditaan todistus siitä, että auto täyttää vaaditut EU-vaatimukset. Tämä voidaan todistaa esimerkiksi CoC-todistuksella. Mikäli ajoneuvoon on tilattu tehtaalta CoC-todistus, sijaitsee se keltaisessa A4-kokoisessa kansiossa autopaperien mukana.

Jos CoC-todistusta ei ole, normien täyttyminen voidaan todistaa myös jälkeenpäin tehtävällä vaatimustenmukaisuustodistuksella, eli lausunnolla katsastusta varten.

EU-alueelle valmistetut henkilöautot, jotka on ensirekisteröity Euroopassa 1.1.1998 tai jälkeen (EU-tyyppihyväksytyt ajoneuvot):

 1. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus
 2. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz huoltopisteestä noin kahden viikon kuluessa tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa.
 3. Vaihtoehtoisesti lausunnon voi lunastaa myös postiennakolla lähimmästä postitoimipisteestä noin kahden viikon kuluessa*, jolloin veloitamme ylimääräiset käsittelykustannukset alla olevan hinnaston mukaisesti.
 4. Suosittelemme lähettämään lausuntotilauksen hyvissä ajoin ennen katsastusta mahdollisten ongelmatilanteiden välttämiseksi.

 

Euroopassa ennen 1.1.1998 ensirekisteröidyt henkilöautot (ei EU-tyyppihyväksytyt ajoneuvot) tai EU;n ulkopuoliselle markkina-alueelle valmistetut ajoneuvot (esim. USA ja Japani):

 1. Tarvittavat liitteet:
  Kopio viimeisestä voimassa olleesta (ulkomaisesta/ kotimaisesta) rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
 2. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus
 3. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz huoltopisteestä 2-3 viikon kuluessa tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa.
 4. Vaihtoehtoisesti lausunnon voi lunastaa myös postiennakolla lähimmästä postitoimipisteestä 2-3 viikon kuluessa*, jolloin veloitamme ylimääräiset käsittelykustannukset alla olevan hinnaston mukaisesti.
 5. Suosittelemme lähettämään lausuntotilauksen hyvissä ajoin ennen katsastusta mahdollisten ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Yhteystiedot
Pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä kaikissa henkilöautojen lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: mbha.tekniikka@veho.fi

Pakettiautot tai kuorma-autot (yli 5.5 t)
Pakettiautojen tai kuorma-autojen (yli 5.5 t) vaatimustenmukaisuustodistuksen tilaamisesta tarkemmin oheisten linkkien kautta: 

Pakettiautojen vaatimustenmukaisuustodistus
Kuorma-autojen vaatimustenmukaisuustodistus

Ohjeita ulkomailta tuotavan auton katsastukseen ja rekisteröintiin antaa Trafi (Liikenteen turvallisuusvirasto), puh. 020 618 5100 tai www.trafi.fi Ohjeita autojen verotukseen liittyen antaa verohallinto, www.vero.fi. Ohjeita Suomen rekisterissä olevien ajoneuvojen verotuksesta antaa Trafi, puh. 020 618 5100 tai www.trafi.fi

*Poikkeuksena kesälomakausi ja erikoistapaukset, jotka vaativat enemmän selvitystyötä (näitä ovat esimerkiksi ajoneuvot, jotka on valmistettu EU:n ulkopuolella olevalle markkina-alueelle). Suosittelemme lähettämään lausuntotilauksen hyvissä ajoin ennen katsastusta mahdollisten ongelmatilanteiden välttämiseksi.