Miten VaaS toimii asiakkaille?

VaaS Ready!

Viikonloppuauto opiskelija Erikalle, 25v. Matkalla kavereiden kanssa Yyteriin.

Pakettiauto lyhyeen muuttoon Pekalle, 35v. Neljäksi tunniksi.

Vetoauto esteratsastaja Riinalle, 43v. Matkalla Ypäjälle kisoihin, torstaista lauantaihin.

Mökkiauto Korhosille, jotta perhe ja tavarat mahtuvat kätevästi kyytiin ilman ongelmia. Auto on tietenkin myös taloudellinen ja turvallinen mikä on tärkeää Korhosille.

Työauto yritykselle, joka ei tarvitse päivittäin autoa. Aina juuri tilanteeseen sopiva auto otetaan käyttöön mukavasti toimiston vierestä sijaitsevasta noutopisteestä.

Hääauto tuoreelle Pennasen perheelle. Mercedes-Benz Maybach kruunaa hääpäivän, eikä bestmankään pistä pahakseen, kun pääsee kuljettajaksi.

VaaS Flex

Kuinka paljon oikeasti käytät autoasi? Autoilusta tehdään paljon tutkimusta ja tulokset viittaavat kaikki samaan tosiasiaan: Autot seisovat suurimman osan ajasta käyttämättömänä. Mitä jos tarjoaisimme autoilun palveluna niin, että et maksa turhasta seisottamisesta, vaan ainoastaan käytöstä? Et joudu huolehtimaan edes tavallisesti autoiluun liittyvistä vastuista. Saat auton aina puhtaana ja huollettuna. Flex mahdollistaa sinulle säännöllisen autoilun edulliseen ja ennakoitavaan hintaan. Peruspakettiin kuuluu 7 vuorokautta liikkumista joustavasti niin, että voit käyttää vaikka jokaisen vuorokauden erikseen.

VaaS Flow

Yritys, jonka työntekijät liikkuvat ympäri Suomea.

Kuvittele pieni yritys, joka toimii ympäri Suomea. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa, tehdas Hyvinkäällä ja muut toimistot Tampereella ja Oulussa. Asiakkaat löytyy koko maasta. Yrityksessä on kymmenen henkilöä töissä, joista viisi: Pepe, Riitta, Tauno, Salla ja Kirsi, matkustelevat jatkuvasti tapaamassa asiakkaita ja tehdaskäyntejäkin tulee viikoittain. Näin VaaS Flow ratkaisee yhdellä autolla viiden henkilön liikkuvuustarpeet

 • Kaikki voivat liikkua samalla Flow-paketilla.
 • Flow -auto on aina käytössä Espoossa, kun sitä tarvitaan.
 • Kirsi lähee työmatkalle Ouluun. Hän ajaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jonne tallettaa Vaas Flow -auton. Vastaavan auton saa käyttöön Oulussa.
 • Tauno tarvitsee autoa seuraavana päivänä Tampereella. Kirsi on tallettanut edellisenä iltana auton Ouluun, joten auto on nyt käytettävissä Taunolle Tampereella. Päivän päätteeksi Tauno ajaa autolla Espoon toimistolle.
 • Riitta ja Kirsi haluavat lähteä käymään Hyvinkäällä sopimassa tehtaan toimituksista. He nappaavat käyttöön auton, jolla Tauno on tullut edellisenä päivänä Tampereelta.
 • Pepen täytyy toimittaa asiakkaalle Hyvinkään tehtaalta erä tuotteita. Pepe käy vaihtamassa henkilöauton pakettiautoon, johon tavarat saa hyvin mahtumaan.

VaaS Flow perheen käytössä

Kuvittele perhe, johon kuuluu äiti Pirjo, isä Jaakko, tytär Salla ja poika Urho. Vanhemmat asuvat Helsingissä ja ovat molemmat arkisin töissä. Salla on saanut opiskelupaikan Kuopiosta, jossa asuu viikot. Pirjo on hiljattain hankkinut auton, joka on hänellä yötä päivää käytössä. Jaakko tarvitsee omaa autoaan vain arkisin. Viikonloppuisin se seisoo kalliissa pysäköintiruudussa.  Urho on kotiutunut armeijasta ja viettää vapaata välivuotta.

Miten VaaS Flow mukautuu tilanteeseen?

 • Pirjo ajaa silmäterällään ja haluaa pitää sen kokonaan itsellään. Se hänelle suotakoon.
 • Jaakko vaihtaa oman autonsa perheen yhteiskäyttöiseen Flow-autoon. He ovat päätyneet toimimaan seuraavasti:
  • Salla ottaa sunnuntaina itselleen Flow-auton Hakaniemestä ja ajaa turvallisesti perille Kuopioon. Hän tallettaa auton Kuopion Sixt-toimipisteeseen.
  • Jaakko nostaa maanantaiaamuna auton itselleen työkäyttöön Hakaniemestä. Hän pitää sitä perjantaihin, kunnes n. klo 16 tallettaa sen takaisin Hakaniemeen.
  • Salla nostaa perjantaina klo 17 Kuopiosta auton ja ajaa turvallisesti Helsinkiin. Hän tallettaa sen Hakaniemeen.
  • Lauantaina Urho ottaa auton Turusta risteilyn päätteeksi ja ajaa sillä Helsinkiin.
  • Sunnuntaina Salla lähtee Jaakon Turusta tuomalla autolla Kuopioon opiskelemaan. Hän tallettaa perillä auton, jolloin Jaakko voi sen taas maanantaina nostaa Hakaniemestä.
  • Jos tarpeet muuttuvat, Flow-sopimuksen voi päättää koska tahansa yhden kuukauden käytön jälkeen.