Mercedes-rakentajat mukana Virittäjien 7. kaudella

Veho ja Mercedes-Benz mukana Virittäjien uudella kaudella!

Suositun Virittäjät-sarjan 7. kausi nähdään kesän aikana Elisa Viihteessä. Virittäjät on ex-formulatähti Mika Salon ja Tomi Tuomisen juontama auto-ohjelma, jossa autoharrastajat virittävät autojaan ja haastavat Mika Salon radalla. Tällä kertaa mukana ovat myös Mercedes-Benz ja Veho.

Mercedes-Benz-huollon ammattilaisista koottu tiimi
Vehon asentajista koottu tiimi sai tehtäväkseen parantaa tavallisen A-sarjalaisen ajo-ominaisuuksia huollon keinoin. Projektin etenemistä seurataan sarjan kaikissa jaksoissa. Tavoitteena ei ollut valmistaa ratamonsteria, vaan parantaa auton ajo-ominaisuuksia moottorin huollolla ja alustan säädöllä sekä tehdä autosta ulkoisesti ratauskottavampi korisarjan avulla.
-Ei ollut kovin vaikea löytää haasteen vastaanottavaa tiimiä porukastamme, sillä moni asentajistamme harrastaa autoja ja moottoriurheilua vapaallakin, kertoo Mercedes-Benz huollon kenttäpäällikkö Miikka Lindström.

Perusteellisen huollon kautta radalle
Tarkoitukseen sopiva vaihtoauto löytyi helposti Vaihto+-liikkeen valikoimista. Juuri vaihdossa tullut, tarkastushuoltoa odottanut A-sarjalainen sopi tarkoitukseen mainiosti. Perusteellisen moottorihuollon jälkeen tehtiin muutostöitä mm. iskunvaimennukseen ja jarruihin. Myös vanteet ja renkaat uusittiin alkuperäisiä urheilullisemmiksi. Veho Suutarilan vauriokorjaamolla autoon asennettiin korinväriin maalattu AMG-korisarja, joka korostaa auton muutenkin urheilullista ulkonäköä. Mutta kumpi on A-sarjalaisella nopeampi radalla, Vehon asentajien joukkue vai Mika Salo? Se pitää itse katsoa.

Vain Vehon ja Mercedes-Benz Suomen kanavissa eksklusiivisesti nähtävillä oleva Mercedes-rakentajat minisarja perehdyttää katsojat  tarkemmin tuunausprojektin eri vaiheisiin. Uusi jakso sarjasta ilmestyy aina maanantaisin!

"Mercedes-rakentajat". Jaksossa esitellään rakennusprojektiin osallistuvat rautaiset ammattilaiset.

"Auton valinta". Sopivaa autoa metsästetään Vantaan Vaihto+ -myymälästä.

"Suunnittelu". Autolle tehdään kuntotarkastus ja suunnitellaan projektin etenemistä ja sitä, kuinka pitkälle valittu ajokki viritetään.

"Renkaat ja kulmien säätö". A-sarjaan vaihdetaan mm. leveämmät renkaat ja sporttisemmat vanteet.

"Auton kasaaminen". A-sarja saa alleen AMG-korisarjan ja ulkonäkö muuttuu reippaasti urheilullisemmaksi.

"Teippaus ja tummennus". A-sarja saa ikkuinoihinsa tummennukset ja kylkiin prameat teippaukset.

"Mekaanikko Oscarin prätkä". Jaksossa tutustutaan Mercedes-rakentajien Oscariin tarkemmin.

"Koeajo ja mikroautokisa".  Rakentajat pääsevät vihdoin koeajamaan valmista A-sarjalaistaan. Karting-kisalla ratkaistaan, kuka ajaa radalla Mika Saloa vastaan.

"Rallicross mekaanikko Mika Mattila". Rakentajien 11. jaksossa tutustutaan tarkemmin Rakentaja-Mikaan ja hänen rallicrossharrastukseensa.

"Alastaro". Rakentajien A-sarjalainen pääsee vihdoin Alastaron radalle Mika Salon käsittelyyn. Kuka selviytyy voittajana?