Veho TaksiCenter

Veho TaksiCenter palvelee sinua ammattitaidolla kaikissa takseihin liittyvissä asioissa.

Pääkaupunkiseudulla Veho TaksiCenter palvelee osoitteessa:

Veho TaksiCenter myynti
Ohtolankatu 10, 01510 Vantaa
taxicenter@veho.fi
Puh: 010 569 3399
Avoinna: arkisin 8.00 - 16.00

Taksihuolto
Huollon ajanvaraus puhelimella arkisin 7.30-18.00 puh. 010 569 8080 tai allaolevasta varauskalenterista.

Taksikatsastus huollon yhteydessä 38 € (muuten 45 €) Tarjous voimassa toistaiseksi.

 

Varataksipalvelu huollon tai korjauksen ajaksi
Voit vuokrata varataksin käyttöön huollon tai peltikorjauksen ajaksi. Vuokraamme taksiyrittäjille täydellisellä mittari- ja tilausvälitysjärjestelmällä varustettuja Mercedes-Benz varatakseja. Varataksien hintatietoja sekä saatavuutta voit tiedustella seuraavasti:

Pääkaupunkiseudun varatakseja koskevat kyselyt hoitaa Vehon työnjohto tai Roope Koskinen 0400 400646. Turun, Tampereen ja Oulun alueella varatakseja koskevat kyselyt hoitaa liikkeen Vehon työnjohto.

Taksimarkkinoiden muutokset

 

TAKSIMARKKINAT MUUTTUU 1.7.2018

Kuten aiemmin asiasta on tiedotettu – taksimarkkinat muuttuu 1.7.2018 alkaen. Tässä lyhyt tiivistelmä, mitä tuleman pitää. Tiedotteessa mainitut autoveroasiat vahvistuvat huhtikuun aikana.

 

TAKSILUPAKIINTIÖSTÄ LUOVUTAAN

Taksilupien määräsääntelystä luopuminen tarkoittaa sitä, että luvat myönnetään kaikille vaatimukset täyttäville hakijoille. Liikennepalvelulaki ei poista liikenneluvan tarvetta taksiyrittäjiltä, vaan yrittäjänä toimimiseen vaaditaan jatkossakin liikennelupa. Trafi myöntää jatkossa liikenneluvan. Ajo- ja asemapaikkavelvoite myös poistuu.

 

TAKSIMATKAN HINTA JA HINNAN ILMOITTAMINEN

Määräyksessä ei esitetä enimmäishinnan asettamista, joten palveluntarjoajat määrittävät hinnat vapaasti.

Taksiliikenteen palvelun hinnan määräytymisen perusteina tulee ilmoittaa kaikki käytössä olevat hinnat lisämaksuineen. Hinnan määräytymisen perusteet tulee olla matkustajan nähtävillä taksimatkan aikana.

Jos taksimatkan kokonaishintaa ei voida ilmoittaa ennen taksimatkan alkamista kuljetuksesta sovittaessa tai tilauksen vahvistamista, tulee hinnan määräytymisen perusteet ja vertailuhinta olla näkyvillä ja selkeästi luettavissa kuljetukseen käytettävän ajoneuvon ulkopuolelta ajoneuvon oikealla ja vasemmalla sivulla.

 

AUTOVEROTUKI

Henkilöautojen (ns. 1+4-paikkaisten) verotuki poistuu asteittain:

1.7.2018 – 30.6.2019 verohuojennus on 3 000 euroa

1.7.2019 – 30.6.2020 verohuojennus on 2 400 euroa

1.7.2020 – 30.6.2022 verohuojennus on 1 200 euroa

 

ESTEETTÖMÄT TILATAKSIT JA KOULUKULJETUSTAKSIT

Esteettömien tilataksien ja koulukuljetustaksien verotuki on siten edelleen tarpeellinen edistämään erityisryhmien liikkumismahdollisuuksia ja yhteiskunnan kustantamia kuljetustarpeita

Määräyksessä on kaksi esteettömien ajoneuvojen luokkaa, pieni ja suuri. Uuden pienen esteettömän ajoneuvon pyörätuolipaikan tila on hieman nykyisen esteettömän taksin pyörätuolipaikkaa suurempi. Suuri esteetön ajoneuvo vastaa puolestaan pyörätuolipaikan osalta nykyistä invataksia (tästä erillinen ohjeistus tarkennuksineen maahantuonnista).

Esteettömien tilataksien ja koulukuljetustaksien nykyinen 15 000 euron verotuki muuttuu 1.7. jälkeen rekisteröitäessä täydeksi autoverottomuudeksi. Autoveroetu kuoleentuu jatkossa kolmessa vuodessa.

 

TAKSIVALAISIN

Taksivalaisimessa tulee edelleenkin lukea TAKSI tai TAXI ja valaisimen väreinä pidetään musta ja keltainen. Jatkossa valaisimessa saa olla muutakin tekstiä ja valaisimen koko voi vaihdella. Määräyksessä taksivalaisin on määritelty sallituksi, ei pakolliseksi varusteeksi. Taksivalaisimen käytöstä tullaan säätämään käyttöasetuksessa.

 

TAKSAMITTARI

Taksamittarista säädetään liikennepalvelulaissa ja se tarvitaan jatkossa vain, jos matkan hinta perustuu ajan tai matkan mittaamiseen. Mikäli asiakkaalle kerrotaan matkan sitova hinta etukäteen, niin taksissa ei tarvitse olla taksamittaria.

 

TAKSINKULJETTAJAKOE

Taksinkuljettajan kokeen osa-alueet määritellään jatkossa yhteneväisesti liikennepalvelulain periaatteiden mukaan. Kokeen osa-alueet ovat turvallisuus, matkustajan toimintarajoitusten huomioon ottaminen ja paikallistuntemus. Kokeen rakenne mukailee nykyistä mallia, mutta mm. kokeeseen kuuluva paikallistuntemusosa-alue mittaa jatkossa paikallistuntemusta yleisemmällä tasolla. Taksinkuljettajalta ei enää vaadita koulutukseen osallistumista, mutta vaatimus kokeen suorittamisesta säilyy. Hyväksytysti suoritetun taksinkuljettajan kokeen lisäksi tarkistetaan terveys- ja ajo-oikeustiedot sekä rikostausta.